Magos-kő panoráma

Magos-kő panoráma a Garadna-völgyre

A Garadna-, és a Három-kúti völgy fölé emelkedő Magos-kő már messziről látszik a völgy teljes hosszában. amikor Lillafüredről Ómassa felé haladunk, így bizonyos, hogy fentről is belátható az egész völgy és ez így is van.

A hegygerincen ráadásul 2 csodás kilátópont is található, az egyik a dél felé néző Magos-kő, a másik az észak felé néző Örvény-kő, amely Jókai kedvenc kiránduló- és kilátó-helye volt. A Garadna-völgyből kimászhatunk ide a Háromkúti-völgyön át az Arany-lépcső megmászásásval, vagy egy könnyebb megoldás, ha a kilátó közelében megállunk kocsival a Szentlélekre tartó út mentén. Igez, ez egy kicsit túl kényelmes megoldás, ha már túrázni indulunk.

Hogy készüljek?

Hasznos öltözködési tanácsok, és felszerelés tippek erre a túrára. Milyen eszközök kellenek a gondtalan természetjáráshoz? 

Mit vigyek?

Érdemes előre átgondolni, mennyi élelmet viszel magaddal, és mennyi időt fogsz eltölteni a túrán. Mennyi folyadék legyen nálad, és hol találsz vízvételi lehetőséget?

Merre menjek?

Néhány különböző nehézségű útvonal ajánlat arra az esetre, ha meglátogatnád ezt a helyet és szereted előre megtervezni a programot erőnlétednek megfelelően.

Öltözék, felszerelés a Magos-kő meglátogatásához

Szükséges ruházat

Réteges, időjárásnak megfelelő túra ruházat, esőkabát. Szintek, meredekebb lejtők vannak a környéken, egy túrabot nem árt a stabil közlekedéshez.

Hasznos eszközök, felszerelések

Ezen a túrán nincsenek meredek szintes szakaszok, de azért szintkülönbség akad. Érdemes túrabotot vinni. Több kilátóhely is lesz! Fényképező, távcső szinte elengedhetetlen eszközök.

Virágos az élet

Élelem, folyadék, szükséges vízkészlet

Milyen élelmet vigyek?

Vigyünk magunkkal élelmet mindenképpen. szikla alatt a völgyben a keltető tavaknál van egy remek pisztrángos étterem. Jó időben, és hétvégén érdemes előre helyet foglalni, mert igen népszerű hely.

Mennyi vízre lesz szükségem?

Fejenként egy – másfél liter vízzel kell készülni, ha elbírod és szükséged van rá, hozz többet is.

Vízvételi lehetőségek az út során…

Út közben nincsenek források a környéken, a vízkészleted tartson ki, inkább legyen nálad több, mint máskor.

A Magos-kő megközelítése

A Magos-kő itt található! Leghamarabb a Garadna völgyi pisztrángos tavaktól lehet megközelíteni, vagy a Szentlélekre vezető országútról.

Ajánlott útvonal a Mozgásvilág támogatásával

Pontos túraleírás letölthető GPX állománnyal

Töltsd le MOST!