Kopasz-hegy körpanoráma

Kopasz-hegy körpanoráma

A Kopasz-hegy egy látványos hegycsúcs Márianosztra felett, az úgynevezett Látó-hegyek vonulatát képező gerinc első tagja. Utána következik a Só-hegy és a Sas-hegy, utóbbi pedig a Keselyűs-oromban fejeződik be az Érsek-tisztásnál közel Nagyirtás-pusztához.

Ez a három hegy a gerincen nem véletlenül kapta a „Látó” jelzőt, mindháromról igen jó kilátások tárulnak elénk. A Kopasz-hegy ezek közül az a csúcs, amelynek a tetején nincsenek fák, így teljes körpanorámát élvezhetünk odafentről. Felmászni viszont csak egy ösvényen lehet nyugati irányból.

Hogy készüljek?

Hasznos öltözködési tanácsok, és felszerelés tippek erre a túrára. Milyen eszközök kellenek a gondtalan természetjáráshoz? 

Mit vigyek?

Érdemes előre átgondolni, mennyi élelmet viszel magaddal, és mennyi időt fogsz eltölteni a túrán. Mennyi folyadék legyen nálad, és hol találsz vízvételi lehetőséget?

Merre menjek?

Néhány különböző nehézségű útvonal ajánlat arra az esetre, ha meglátogatnád ezt a helyet és szereted előre megtervezni a programot erőnlétednek megfelelően.

Öltözék, felszerelés a Kopasz-hegy meglátogatásához

Szükséges ruházat

Réteges, időjárásnak megfelelő túra ruházat, esőkabát. Tervezzük meg előre, hogy csak ide teszünk egy rövid kiruccanást, vagy hosszabb túrát teszünk a környéken.

Hasznos eszközök, felszerelések

Ha csak rövid túrát tervezünk, akkor nem lesz szükség semmilyen extra felszerelésre. Hosszabb túrára készülve viszont az elmaradhatatlan túrabot és a feltétlenül vízálló lábbeli fontos.

Keselyűs-orom

Élelem, folyadék, szükséges vízkészlet

Milyen élelmet vigyek?

Hideg élelem, műzli, protein szelet, magkeverék, egyéb rágcsa hasznos lehet. Rövid túrára más nem kell. Hosszabb túrán érinthetjük a Nagyirtás-pusztai Szent Orbán fogadót, ahol étterem büfé is működik.

Mennyi vízre lesz szükségem?

Fejenként egy – másfél liter vízzel kell készülni, ha elbírod és szükséged van rá, hozz többet is.

Vízvételi lehetőségek az út során…

Vízvételi lehetőség csak Márianosztrán és Nagyirtás-pusztán van. Egyéb forrás nem található út közben.

A Kopasz-hegy megközelítése

A Kopasz-hegy itt található! A Hegycsúcs Márianosztra felől megközelíthető a zöld jelzésen, majd a zöld háromszög útvonalon.

Ajánlott útvonal a Mozgásvilág támogatásával

Pontos túraleírás letölthető GPX állománnyal

Töltsd le MOST!