Kőember-hegy sziklapárkány

Kőember-hegy sziklapárkány

A Kőember-hegy egy újabb rejtett csoda! Igaz, alulról jól rá lehet látni a Kámor-hegy lábánál haladó Börzsönyi kék túrajelzésről, de fentről egy jelzetlen ösvényen lehet megközelíteni. Viszont egyáltalán nem nehéz, a hegyet körbe kerülve kényelmes sétával elérhető, nincsenek nagy emelkedők.

A túra nehézsége már tőled függ, mit kapcsolsz hozzá. Út közben felfedezheted a Pénzásás-nyerget és közelében a Pénzásási turistaházat is, vagy ellátogathatsz akár Drégely várába is. A másik irányban pedig a rabló lovagos legendáiról és földváráról ismert Kámor-hegyre mászhatsz fel.

Hogy készüljek?

Hasznos öltözködési tanácsok, és felszerelés tippek erre a túrára. Milyen eszközök kellenek a gondtalan természetjáráshoz? 

Mit vigyek?

Érdemes előre átgondolni, mennyi élelmet viszel magaddal, és mennyi időt fogsz eltölteni a túrán. Mennyi folyadék legyen nálad, és hol találsz vízvételi lehetőséget?

Merre menjek?

Néhány különböző nehézségű útvonal ajánlat arra az esetre, ha meglátogatnád ezt a helyet és szereted előre megtervezni a programot erőnlétednek megfelelően.

Öltözék, felszerelés a Kőember-hegy meglátogatásához

Szükséges ruházat

Réteges, időjárásnak megfelelő túra ruházat, esőkabát.

Hasznos eszközök, felszerelések

Lankásan emelkedő turista jelzések, széles utak, pihenők, ez jellemzi ezt a helyszínt, így semmilyen extra felszerelésre nincs szükség.

Úton a Kőemberhez

Élelem, folyadék, szükséges vízkészlet

Milyen élelmet vigyek?

Hideg élelem, műzli, protein szelet, magkeverék, egyéb energiát adó kedvencek Diósjenőn vagy Nagyorosziban több vendéglátó hely is működik egy kiadós körtúra után visszatérve. A Pénzásási nyeregben és a turistaház környékén valamint a Kámori erdészháznak emléket adó pihenőnél asztalokat is találunk tűzrakóhellyel.

Mennyi vízre lesz szükségem?

Fejenként egy – másfél liter vízzel kell készülni, ha elbírod és szükséged van rá, hozz többet is.

Vízvételi lehetőségek az út során…

Nincsenek források a környéken, vizet csak a településeken lehet beszerezni.

A Kőember-hegy megközelítése

A Kőember szikla itt található! A Pénzásás nyeregből megközelíthető a kék négyzet jelzésről letérve.

Ajánlott útvonal a Mozgásvilág támogatásával

Pontos túraleírás letölthető GPX állománnyal

Töltsd le MOST!