Rejtelmes Csuka-tó

Rejtelmes Csuka-tó

A Csuka-tó nem az egyetlen! A Vértes nyugati oldalán számos bányászatból visszamaradt tavacskát találunk. Ezek a bányatavak egészen jól beleilleszkednek a környezetükbe, a környéken nyírfás ligetes területeket találunk, szinte olyan, mintha a finn lappföldön járnánk.

Van itt egy nagyon hangulatos erdei tavacska, ez a Csuka-tó. Partján az árnyas fák alatt jól lehet sétálni és itt található egy forrás is, ahol pihenőpadot is találunk. Vérteskert felől van kalandosabb és könnyebb út is ide, de mindenképpen érdemes itt elidőzni egy kicsit.

Hogy készüljek?

Hasznos öltözködési tanácsok, és felszerelés tippek erre a túrára. Milyen eszközök kellenek a gondtalan természetjáráshoz? 

Mit vigyek?

Érdemes előre átgondolni, mennyi élelmet viszel magaddal, és mennyi időt fogsz eltölteni a túrán. Mennyi folyadék legyen nálad, és hol találsz vízvételi lehetőséget?

Merre menjek?

Néhány különböző nehézségű útvonal ajánlat arra az esetre, ha meglátogatnád ezt a helyet és szereted előre megtervezni a programot erőnlétednek megfelelően.

Öltözék, felszerelés a Csuka-tó meglátogatásához

Szükséges ruházat

Ha a környező tavakat is fel akarjuk fedezni a kalandosabb útvonalon, akkor érdemes bakancsban jönni. Egyébként semmilyen extra felszerelést nem igényel.

Hasznos eszközök, felszerelések

A környező tavak felfedezéséhez mindenképp érdemes térképet használni. Ha telefonon nézed, hozzál mobil töltőt, nagyobb túránál sokat fogod használni. Szintek nincsenek, de a tavak környékén kavicsos sóderes részek vannak. Zárt cipővel készülj akkor is ha meleg van.

Csuka-forrás

Élelem, folyadék, szükséges vízkészlet

Milyen élelmet vigyek?

Vendéglátóhely sehol nincs a környéken, így otthonról kell mindent hoznod. A forrásnál piknikezhetsz is, de egy napi élelem legyen a zsákodban.

Mennyi vízre lesz szükségem?

Fejenként 1 – másfél liter vízzel kell készülni.

Vízvételi lehetőségek az út során…

A Csuka-forrásból lehet vizet venni, de a kifolyó cső nagyon alacsonyan van, kelleni fog valamilyen merítő eszköz, egy palack, vagy kulacs nem fér alá.

A Csuka-tó megközelítése

Rövidebb úton a Vérteskerti vadász panziótól, hosszabb útvonalon Mór felől lehet megközelíteni. A panziótól választhatod az alábbi kalandosabb útvonalat, de ha csak sétálnál, akkor a fűrészüzem felé, szilárd burkolaton is eljuthatsz ide.

Ajánlott útvonal a Mozgásvilág támogatásával

Pontos túraleírás letölthető GPX állománnyal

Töltsd le MOST!