Csákvári vadászkápolna

Csákvári vadászkápolna

A Csákvári Vadászkápolna egy előkelő hely! Esterházy János gróf építtette feleségének, Annának a névnapjára 1797-ben. A kápolna egy parkosított területen áll nem messze a Csákvári Esterházy kastélytól és egy nagyon kellemes sétával elérhető.

A második világháború után nagyon lepusztult, de szerencsére elkezdték felújítani. Ha felmászol a kis csigalépcsőn a nyolcszögletű toronyba, messze elnézhetsz a környező réteken.

Hogy készüljek?

Hasznos öltözködési tanácsok, és felszerelés tippek erre a túrára. Milyen eszközök kellenek a gondtalan természetjáráshoz? 

Mit vigyek?

Érdemes előre átgondolni, mennyi élelmet viszel magaddal, és mennyi időt fogsz eltölteni a túrán. Mennyi folyadék legyen nálad, és hol találsz vízvételi lehetőséget?

Merre menjek?

Néhány különböző nehézségű útvonal ajánlat arra az esetre, ha meglátogatnád ezt a helyet és szereted előre megtervezni a programot erőnlétednek megfelelően.

Öltözék, felszerelés a Csákvári vadászkápolna meglátogatásához

Szükséges ruházat

Ha csak nem indulsz egy hosszabb túrára – aminek valljuk be, elég nagy az esélye – tekintve hogy számtalan irányban lehet barangolni innen a Vértesben, akkor elég egy ebéd után laza sétához való ruházat és cipő. Persze dönthetsz úgy, hogy sok helyre elmész, akkor már szükséges a túra ruházat. A kastély jelenleg kórházként üzemel, így csak az udvarát tudod megnézni.

Hasznos eszközök, felszerelések a Csákvári vadászkápolna megközelítéséhez

Ide tényleg nem szükséges semmit vinned. Sétálj egy jót a friss levegőn. Igen, igen, túrázáshoz a szokásos ruházat, túrabot, esőkabát.

Csákvári vadászkápolna belülről

Élelem, folyadék, szükséges vízkészlet

Milyen élelmet vigyek?

Tűzrakóhely van. Sütögetni lehet. (Ha nincs tűzgyújtási tilalom.) Csoki, nasi, magvak, ami jólesik. Csákváron szuper a cukrászda, és étterem is fellelhető.

Mennyi vízre lesz szükségem?

A csákvári vadászkápolna környékén nincsenek források, hozz magaddal megfelelő mennyiségű vizet.

Vízvételi lehetőségek az út során…

Csákváron tudsz vízhez jutni.

A Csákvári Vadászkápolna megközelítése

A kastély közelében leparkolva a sétányon tudsz kisétálni a kápolnához, busszal is ide lehet utazni.

Ajánlott útvonal a Mozgásvilág támogatásával

Pontos túraleírás letölthető GPX állománnyal

Töltsd le MOST!